Historien om NAUTEC

1909 - Herman Gotthardt blir registreret.
I oktober 1873 blev Herman Albert Gotthardt født i Nykøbing Falster, som søn af Børge og Hermine Gotthardt der havde en lokal skibshandel. Det gik godt for Herman Gotthardt der  snart måtte ud i den store verden og derfor flyttede han til det daværende  

Christiania (Oslo). Efter et par gode år i Oslo blev han sendt til Malmø for at oprette en filial der blev registreret i 1909 som Herman Gotthardt. I 1916 blev firmaet AB Herman Gotthardt oprettet.

I de følgende år købte man bl.a. Bachmans Skeppshandel med rebslageri i Arlöv og Södertälje bindgarnsfabrik. I mellemkrigsårene drev man foruden skibshandel også en omfattende fremstilling af tovværk, kokosmåtter, flettede artikler etc.

1943 - Virksomheden sælges til Åke Wiberg
1943 solgte man selskabet til advokat Åke Wiberg, som allerede ejede Malmö Strumpfabrik. Farvningen udførtes på Strømpefabrikken og vævningen hos Herman Gotthardt. Efter anden verdenskrig udførte man produktion af flag, signalflag måtter, sejl og presenninger. Man havde sejlmageri i Lund, kontor i Malmø og Stockholm og flagfabrik med fletteri og rebslageri i i Arlöv. 

1985 - Virksomheden købes af Eneqvistbolagen
Virksomheden udvikledes og blev mere og mere en grossistforretning. Efter at Åke Wilberg i 1974 solgte virksomheden til Stig Sandell flyttede hele virksomheden til Arlöv. i 1985 købes virksomheden af Eneqvistbolagen.


1987 - Navnet Watski erhverves

1987 købes varemærket Watski af Vattenskidspecialisten i Stockholm. Dette bliver startskuddet til den frivillige fagkæde Watski med kontorer i Malmø, Oslo, København & Hamborg. Den sidste egenproduktion (flagfremstilling) ophøres i og med man fraflytter Arlöv og flytter til nuværende ejendom i Malmö, Fosie i 1995.  

2004 - Herman Gotthardt bytter namn til Watski
I 2004 bytter Herman Gotthardt virksomhedsnavn til det stærke varemærke Watski som man tidligere havde købt. Watski har nu i de kommende år en stærk udvikling på e-handel direkte til slutbruger, samtidigt med man driver grossistvirksomheden til forhandlere, værfter og andre kunder.

2015 - Virksomheden får nye ejere
2015 får virksomheden nye ejere da danske Fritz Schur group køber virksomheden. Virksomheden udvikles med nye salgsregioner. Til eksempel får man forhandlere i Finland. E-handlen udvikles til en endnu større del af virksomheden.

2019 - Virksomheden er opdelt, og grossistvirksomheden bliver Nautec
Interessen i at være den bedste grossist og samtidig drive e-handel viser sig dog at være svært at kombinere. I 2019 beslutter ledelsen derfor at dele virksomheden og skifte navn til NAUTEC AB. Watski oprettes som egen virksomhed med fokus på e-handel og NAUTEC vil fortsætte udelukkende at fokusere på grossistvirksomheden.


Idag arbejder NAUTEC med målsætningen at være den bedste grossist indenfor bådudstyr i den maritime branche i Norden.


Login
Bruger / e-post:
Password
Glemt password