Hjem Awlgrip
Filtre efter Rens filter
Filtre efter Sortiment
Bådbejdse 1
Epoxy 1
Grundmaling 1
Skridsikring 1
Klar

Awlgrip

Awlgrip Danmark. Awlgrip Yacht Paint system er malingssystemet foretrukket af de fleste professionelle malere og yacht ejere i verden. Awlgrip har helt unikke finishmalinger og putter, der passer og holder til for alle typer skibe, uanset om det er en mindre eller maven yachter. 

Den dybe glans og den høje farvefasthed af de specielle akryl- og polyesterpolyuretanbaserede malingslakker sammen med perfekt matchede primere og fyldstof giver den ultimative beskyttelse til din yacht. Produkterne er så stærke, at de vælges over gelcoats, som nedbrydes hurtigere af UV og slid. Awlgrip bruges også inden for luftfartsindustrien, vindmølleindustrien mv. der har ekstrem høje krav til styrke og slid.

Nautec har blandingsanlæg og kan blande 1000 forskellige farver efter ordre. Hvis du vil have metalfarver, kan dette også bestilles specielt. 

Du kan læse lidt om deres påføringsmetoder her. 

Awlgrip Topcoat og Awlcraf 2000 – hvad er forskellen?
Awlgrip Topcoat er baseret på en polyester urethane resin, hvor Awlgrip 2000 er baseret på en akrylisk urethane resin. På overfladen fremstår de ens, men på molekyleniveau er der stor forskel.
Polyestermolekyler er meget mindre end akrylmolekyler, og på en given volumen kan der derfor være flere polyestermolekyler end der kan være akrylmolekyler. En polyester film (Awlgrip Topcoat) er derfor mere tæt og robust end en akryl film (Awlcraft 2000). Awlgrip Topcoat har også en hårdere overflade, tåler mere slid, og er mere resistent overfor kemikalier.

Awlcraft 2000, har en lang række andre fordele, og er generelt lettere at påføre. De større molekyler og den mindre hårde overflade tillader en hurtigere optørring. Det skaber mindre støvbindning i finishlaget, og laver man løbere, kan disse fjernes uden at det påvirker UV filtret.
Begge produkter giver en højblank finish. Man skal derfor bl.a. overveje hærdetider, styrke, reparationsmuligheder, påføringsmuligheder, kemisk og mekanisk modstand, når man skal vælge mellem de 2 typer af finishlakker.

Hvilket system er bedst egnet til polering?
Både Awlgrip Topcoat og Awlgrip 2000 urethane topcoats har et beskyttende lag af resin. Dette lag vil beskytte mod UV-nedbrydelse og slitage mm. Under resinen ligger et tykt lag af pigmentpartikler, der giver malingen sin højglans og farveægthed.
Awlgrip Topcoat har et tykkere lag af den beskyttende resin, og når overfladen ridses, er det nødvendigt at komme dybere ind i laget for at reparere det. En polering af Awlgrip kan kompromittere malingens egenskaber på sigt. Det anbefales derfor at omlakere hele overfladen ved evt. skader. Polering af Awlgrip Topcoat anbefales ikke!
Awlcraft 2000 har en blødere finish, grundet den mindre tætte molekylestruktur, og derfor et lavere smeltepunkt. Når akryl urethan poleres, kan resinen flyde sammen, og der kan laves reparation/ overfladebehandling. Derfor er Awlcraft 2000 mere egnet til reparation/polering.

Awlgrip Topcoat – Polyester Urethane Topcoat

  • Overlegen udflydning og høj glans.
  • Kan påføres med sprøjte eller rulle/pensel.
  • Exceptionel farvegengivelse og kemisk resistens.
  • Ekstrem hård og slidstærk overflade.
  • Kræver ingen årlig polering og voks, kun vask

Awlcraft 2000 – Acrylic Urethane Topcoat

  • Kun til påføring med spray.
  • Overlegen udflydning og høj glans.
  • Hurtigtørrende hvilket reducerer evt. støvmængde i overfladen.
  • Lettere at applicere. Let at reparere og mulighed for at polere overfladen for løbere
  • Kræver ingen årlig polering og voks, kun vask


Har du spørgsmål til ovennævnte? Så står vi naturligvis til din rådighed med rådgivning, og er også klar til  blande farverne til dit næste malerprojekt.

Filtre efter
Sorter efter:
Popularitet
Seneste
Navn A-Å
Navn Å-A
Pris stigende
Pris faldende
Login
Bruger / e-post:
Password
Glemt password